Yeni Hizmet ve Faaliyetlerle İlgili Olarak Araştırma, Geliştirme ve Uygulamalara İlişkin Bilgiler
2015 yılında Türkiye Finans Ar-Ge Merkezi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar aşağıda özetlenmiştir:
- TÜBİTAK-Teknoloji ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) kapsamında desteklenmeye değer bulunmuş olan “Müşteri Risk Tespiti İçin Dinamik Özellikli Analiz, Renklendirme, Yakın İzleme ve Skorlama Sistemi“ başlıklı yazılım geliştirme projesi ile ilgili çalışmalar başarılı bir şekilde tamamlandı.
- “TFKB Ar-Ge Merkezi Part-Time Destek Mühendisi Programı” kapsamında üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin çeşitli proje ve destek çalışmalarında yarı-zamanlı istihdamına devam edildi.
- Akademik Bilişim 2015 Konferansı’na yazılım geliştirme ekiplerince önerilmiş olan “Heterojen Kurumsal Bilgi Sistemleri İçin Birlikte Çalışabilirlik Çözümü: Aydos” başlıklı makale belirtilen programda sunuldu.
- “Risks, Challenges and Issues in a Possible Scrum and COBIT Marriage” isimli makale bu yıl 22.si düzenlenen “Asia Pacific Software Engineering Conference (APSEC) 2015” konferansında kabul edilerek sunuldu.
- Gebze Teknoloji Üniversitesi ile Banka arasında Ar-Ge faaliyetleri konusunda akademik danışmanlık ve işbirliği anlaşması sağlandı.
- “Kurumsal Servis Yönetişimi” isimli proje başvurusu TÜBİTAK-Teknoloji ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) kapsamında desteklenmeye değer bulunarak kabul edildi ve proje çalışmaları başlatıldı.