2016 Faaliyet Raporu
İç Sistemler Kapsamındaki Birim Yöneticileri

ABDÜLLATİF ÖZKAYNAK

1960 yılında Antalya’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Çalışma hayatına Egebank’ta başlayan Özkaynak, 1985/1998 yıllarında Egebank Muhasebe, Bütçeleme ve Finansal Kontrol Departmanı’nda çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 1998 yılında Anadolu Finans Kurumu’nda Mali İşler Grup Müdürü olarak göreve başlayan Özkaynak Family Finans ve Anadolu Finans’ın birleşme süreci ile Banka’nın çoğunluk hisselerinin NCB’ye satış sürecinde aktif rol aldı. Türkiye Finans Katılım Bankasında Muhasebe ve Bütçe Mali Kontrol Departmanı’nda Müdürlük görevini yürüten Özkaynak, Ağustos 2011 tarihi itibarıyla Finans ve Strateji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi, Haziran 2016’dan itibaren Türkiye Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini vekâleten sürdürdü. 1 Kasım 2016 tarihi itibarıyla İç Sistemlerden Sorumlu Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Olarak Sorumluluk Alanı: Risk Yönetimi, Teftiş Kurulu Başkanlığı, İç Kontrol Başkanlığı, Uyum Başkanlığı.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 32 yıldır.

ÖZER BARAN

1977 İzmir doğumlu olan Özer Baran, 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi-Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını İzmir Ekonomi Üniversitesi Finans Ekonomisi bölümünde tamamlamış olup, doktorasına Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünde devam etmektedir. Çalışma hayatına 1999 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş olarak başlayan Baran, 2007-2009 yılları arasında HSBC Bank A.Ş. Kurumsal ve Ticari Krediler departmanında Müdür Yardımcısı, 2009-2010 yılları arasında Eurobank Tekfen A.Ş. Risk Yönetimi departmanında Müdür olarak çalıştı. 2010 yılında katıldığı Türkiye Finans ailesinde sırasıyla Risk Politikaları ve Raporlama Müdürlüğü ve Proje Kredileri ve Ticari Tahsis Müdürlüğü departmanlarında Müdür olarak görev yaptı. Özer Baran 30 Eylül 2016 tarihinden itibaren Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Türkiye Finans Katılım Bankası Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Olarak Sorumluluk Alanı: Banka’nın maruz kaldığı ve potansiyel risklerin Banka’ya etkilerini göz önünde bulundurarak, söz konusu risklere ilişkin belirlenen politikalar, uygulama usulleri ve limitler vasıtasıyla risklerin tanımlanmasını, ölçülmesini, raporlanmasını, izlenmesini, kontrolünü ve Banka üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak. Risk yönetim faaliyetlerinin ve süreçlerinin yasal mevzuata ve en iyi uygulamalara uygun olarak yerine getirilmesini ve güncellenmesini yönetmek.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 17 yıldır.

EMRE ERTÜRK

1976 yılında Samsun’da dünyaya gelen Emre Ertürk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisansı, Boğaziçi Üniversitesi’nden Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisansı derecelerini aldı. Bankacılık kariyerine 1999 yılında Dışbank’ta başlayan Ertürk, 2005 yılına kadar sırasıyla Müfettiş ve Teftiş Kurulu Birim Yöneticisi olarak görev yaptı. 2005-2011 yılları arasında Fortis Bank’ta, 2011-2012 yılları arasında TEB’de Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012 yılında Türkiye Finans ailesine katılan Emre Ertürk, aynı yıldan itibaren Teftiş Kurulu Başkanlığı Direktörü görevini yürütmektedir.

Türkiye Finans Katılım Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı Direktörü Olarak Sorumluluk Alanı: Şube, Genel Müdürlük, Bilgi Sistemleri Denetimleri, İncelemeler ve Soruşturmalar.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 17 yıldır.

OGÜN ATAOĞLU

1974 yılında Trabzon’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına 1999 yılında EGS Bank Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Ataoğlu, 2003 yılında Family Finans Kurumu İç Kontrol Başkanlığı’nda Kıdemli Denetçi olarak göreve başladı. Bankamızda İç Kontrol Başkan Yardımcısı görevindeyken 2009 yılında Mevzuat Uyum Müdürü/Uyum Görevlisi olarak atandı. 2012 yılı itibarıyla İç Kontrol Müdürü olarak atanan Ataoğlu, 2016 yılının Mart ayından itibaren İç Kontrol Başkanlığı Direktörü olarak görevini yürütmektedir.

Türkiye Finans Katılım Bankası İç Kontrol Başkanlığı Direktörü Olarak Sorumluluk Alanı: İç kontrol sistemi ile iç kontrol faaliyetlerinin icrasının, iç mevzuat, “Bankaların İç Sistemleri ve İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci Hakkında Yönetmelik” başta olmak üzere ilgili dış mevzuat, uluslararası norm ve etik kuralların yanı sıra Banka stratejik hedefleri doğrultusunda ve Banka’nın gerçekleştirdiği operasyonların niteliklerini de dikkate alarak ilgili birimlerin üst düzey yöneticileri ve/veya yöneticileri ile birlikte tasarlanmasını sağlamak.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 17 yıldır.

TAHİR CEM BERİK

1966 yılında İstanbul’da doğan Tahir Cem Berik lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı, ardından Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nu bitirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans derecesi aldı. Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS) ve ICA Certificate in Financial Crime Prevention sertifikalarına sahip olan Berik; 1990-1997 yılları arasında Ziraat Bankası’nda Proje Değerlendirme Uzmanı, 1997-2000 yılları arasında Kazakhstan Ziraat International Bank’ta Dış İşlemler Müdürü olarak görev yaptı. 2000-2003 yılları arasında Mali Kontrol Bölüm Müdürü, 2003-2006 yılları arasında Ziraat Bank International AG’de Münih Şube Müdürü, 2006-2012 yılları arasında Ziraat Bankası’nda Uyum Müdürü/Uyum Görevlisi olarak çalıştı. 2014 yılında Mevzuat Uyum Müdürü olarak Türkiye Finans ailesine katılan Tahir Cem Berik, 31 Mart 2016 tarihinden itibaren Mevzuat Uyum Başkanlığı Direktörü görevini sürdürmektedir.

Türkiye Finans Katılım Bankası Uyum Başkanlığı Direktörü Olarak Sorumluluk Alanı: “Bankaların İç Sistemleri ve İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde Banka’da uyum kontrol faaliyetlerinin yerine getirilmesi, “Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanının Önlenmesi”ne ilişkin mevzuat doğrultusunda Uyum Programının yürütülmesi, bu kapsamdaki risklerin tanımlanması, ölçülmesi, azaltılması ve izlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması; mevzuat değişikliklerinin takip edilerek uyum çalışmalarının koordine edilmesi, izlenmesi ve raporlanması; Etik Hattı’ndan gelen bildirimlerin yönetilmesi ve Etik Kültürünün pekiştirilmesi; FATCA, CRS/AEOI sözleşmelerine uyumun sağlanması.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 26 yıldır.

EN İletişim