Raporun Kapsamı

Bu rapor Türkiye Finans tarafından yayınlanan ilk sürdürülebilirlik raporudur. Banka’nın sürdürülebilirlik performansı bu rapor kapsamında ekonomik, çevresel ve sosyal ana eksenlerinde; paydaşlar, kurumsal yapılanma, bankacılık, çevre, insan kaynakları ve toplum açılarından ele alınmıştır.

Raporda incelenen konular, Türkiye Finans’ın 2013 yılında gerçekleştirdiği sistematik ve denetime açık çalışmaların ışığında, paydaşların geri bildirimlerinin yanı sıra Banka üst ve orta düzey yöneticileri ile yapılan görüşmeler ve çalışma toplantılarının sonucunda tespit edilmiştir. Türkiye Finans Yönetim Kurulu 28 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen sunum kapsamında bu rapor hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilmiştir.

Bu raporun içeriği, Türkiye Finans’ın faaliyetleri ile sınırlıdır ve iştiraklerini kapsamamaktadır. Konsolide finansal hacmin çok büyük bölümünün Banka tarafından temsil ediliyor olması nedeniyle, sadece Banka’nın performansının raporlanması tercih edilmiştir.

Raporun dönemi

Bu rapor, aksi belirtilmediği sürece, 1 Ocak 2013 - 31 Aralık 2013 dönemini kapsamaktadır. Bu raporda yer alan veriler, Banka’nın ileride yayınlayacağı sürdürülebilirlik raporları için kıyaslama ölçütü oluşturacaktır.

Raporlama döngüsü

Türkiye Finans, sürdürülebilirlik performansını 12 aylık dönemlerde raporlamaya devam edecektir. Banka, sonraki raporunu en geç 2015 yılı Mayıs ayında yayınlamayı öngörmektedir.

Raporlama yapısı ve bağımsız denetim

Türkiye Finans, kurulduğu günden itibaren ekonomik performansını faaliyet ve ara dönem raporları ile düzenleyici kurumlar, paydaşları ve web sitesi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Banka’nın sürdürülebilirlik performansı hakkında paydaşlarına detaylı ve güncel bilgi sunmak amacıyla hazırlanan bu rapor, Türkiye Finans’ın bilgi paylaşımı, raporlama ve şeffaflık geleneğini daha da ileriye taşımaktadır. Rapor, Türkiye Finans’ın hesap verebilirlik ve şeffaflığın yanı sıra sürdürülebilirliği işinin her alanında içselleştirmeye yönelik çalışmalarını ortaya koymakta ve kurumsal performansı kayıt altına almaktadır. Bu rapor, aynı zamanda, çalışanlarımız ve geniş anlamda tüm paydaş kitlemiz için bir araştırma ve öğrenme aracı olarak rol oynamakta, Türkiye Finans çapında en iyi uygulamaların geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

Türkiye Finans tarafından yayınlanan diğer raporlarda yer verilen bilgiler, sürdürülebilirlik raporunun içeriğini tamamlayıcı niteliktedir.

Türkiye Finans, raporlamaları kapsamında açıkladığı bilgilerin güvenirliğini sağlamak için çalışmaktadır. Banka içi çok boyutlu ölçüm ve denetim sistemlerine ek olarak, faaliyetlerin şeffaflığını sağlamak ve raporlanan bilgilerin gerçeği yansıtması amacıyla çeşitli kurum içi ve kurum dışı süreçler kullanılmaktadır. Bu kapsamda bu raporda yer verilen

  • Banka’nın 2013 yılı ekonomik performansını özetleyen solo ve konsolide mali bilgileri Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi,
  • Veri Merkezi standardı; Uptime Institute,
  • İş Sürekliliği standardı; BSI-British Standarts Institute
  • Müşteri İletişim Merkezi standardı; Bureau Veritas Türkiye,
  • Müşteri Memnuniyeti Yönetim standardı; Bureau Veritas Türkiye

tarafından denetlenmiştir.

GRI ilkelerine uyum beyanı

Türkiye Finans bu raporun, Küresel Raporlama Girişimi (GRI-Global Reporting Initiative) G3 ilkelerine ve A+ seviyesi içeriğe uygun olarak hazırlandığını beyan eder. (Bkz. GRI Endeksi).

Raporun yayın şekli

Türkiye Finans Sürdürülebilirlik Raporu, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınlanmıştır. Raporun elektronik sürümü, Banka’nın web sitesinde interaktif bir mikro site şeklinde ve aynı zamanda indirilebilir bir PDF dosyası olarak yer almaktadır.