Konsolide Edilen Bağlı Ortaklıklara İlişkin Bilgilerin Sunumu

Ana Ortaklık Katılım Bankası, 22 Ekim 2012 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile kira sertifikaları ihraç etmek amacıyla varlık kiralama şirketi kurulmasına karar vermiş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 20 Aralık 2012 tarihli, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 1 Şubat 2013 tarihli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 8 Şubat 2013 tarihli izinleri ile 11 Şubat 2013 tarihinde TF Varlık Kiralama A.Ş. unvanlı varlık kiralama şirketini 50 bin TL sermaye ile kurmuştur.

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. ve bağlı ortaklığı TF Varlık Kiralama A.Ş. tam konsolidasyon yöntemi kullanılarak ilişikteki konsolide finansal tablolara dahil edilmiştir. Konsolidasyon kapsamına alınan kuruluşların belirlenmesinde 8 Kasım 2006 tarihli 26340 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bankaların Konsolide Finansal Tablolarının Düzenlenmesine İlişkin Tebliğ” esas alınmıştır. Ana Ortaklık Katılım Bankası ve konsolidasyon kapsamındaki bağlı ortaklığı bu raporda “Grup” olarak adlandırılmaktadır.

Bağlı ortaklığın konsolide edilme esasları:

Bağlı ortaklık sermayesi veya yönetimi doğrudan veya dolaylı olarak Ana Ortaklık Katılım Bankası tarafından kontrol edilen ortaklıklardır.

Bağlı ortaklık tam konsolidasyon yöntemi kullanılmak suretiyle konsolide edilmektedir. İlgili bağlı ortaklığın finansal tabloları konsolide finansal tablolara kontrolün Ana Ortaklık Katılım Bankası’na geçtiği tarihten itibaren dahil edilmektedir.

Kontrol, Ana Ortaklık Katılım Bankası’nın bir tüzel kişiliğe yaptığı yatırım üzerinde güce sahip olması, yatırım yaptığı tüzel kişilikle olan ilişkisinden dolayı değişken getirilere maruz kalması veya bu getirilerde hak sahibi olması ve elde edeceği getirilerin miktarını etkileyebilmek için yatırım yaptığı işletme üzerindeki gücünü kullanma imkanına sahip olması olarak kabul edilmiştir.

Tam konsolidasyon yöntemine göre, bağlı ortaklığın aktif, pasif, gelir, gider ve bilanço dışı yükümlülüklerinin yüzde yüzü Ana Ortaklık Katılım Bankası’nın aktif, pasif, gelir, gider ve bilanço dışı yükümlülükleri ile birleştirilmiştir. Grup’un bağlı ortaklıktaki yatırımının defter değeri ile bağlı ortaklığın sermayesinin maliyet değerinin Grup’a ait olan kısmı netleştirilmiştir. Konsolidasyon kapsamındaki ortaklık arasındaki işlemlerden kaynaklanan bakiyeler ile gerçekleşmemiş kârlar ve zararlar karşılıklı olarak mahsup edilmiştir.

Bağlı ortaklık tarafından kullanılan muhasebe politikalarının Ana Ortaklık Katılım Bankası’ndan farklı olduğu durumda farklılıklar finansal tablolarda önemlilik kriteri dikkate alınarak uyumlaştırılmaktadır.

TF Varlık Kiralama A.Ş. 11 Şubat 2013 tarihinde kurulmuş olup, ilk kez 30 Haziran 2013 döneminde konsolidasyona dahil edilmiştir.

Türkiye’de kayıtlı olan Şirket’in yönetim merkezi İstanbul’dadır. Şirketin 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla Aktif Büyüklüğü 1,232 milyon TL, Özkaynakları ise 50 bin TL’dir. Şirket bünyesinde 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla çalışan bulunmamaktadır.

Konsolide Edilen Bağlı Ortaklıklara İlişkin Bilgiler

Unvanı

Adres (Şehir / Ülke)

Banka’nın Pay Oranı -

Farklıysa Oy Oranı (%)

Diğer Ortakların pay Oranı (%)

TF Varlık Kiralama A.Ş.

İstanbul / Türkiye

100.00

-

 

 

 

 

Aktif

Özkaynak

Sabit Varlık Toplamı

Faiz Gelirleri

Menkul Değer Gelirleri

Cari Dönem Kâr/Zararı

Önceki Dönem Kâr/Zararı

Gerçeğe Uygun Değeri

1.231.979

50

-

-

-

-

-

-