Diğer Bilgiler

Yönetim Organı Üyeleri İle Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali Haklar ve Rekabet Yasağı:

Yönetim Kurulu ve Üst Yönetime 2013 yılında sağlanan haklar ve maddi menfaatler toplamı 11,528 bin TL’dir. 2013 yılında verilen ödenekler, yolculuk, konaklama ve temsil giderleri ile ayni ve nakdi imkanlar, sigortalar ve benzeri teminatların toplamı Yönetim Kurulu için 448 bin TL iken Üst Yönetim için 1,230 bin TL’dir.

Bağlılık Raporu Sonucu:

Bankamızın 2013 yılında, hakim şirket ve diğer bağlı şirketleri ile gerçekleştirdiği işlemler göz önüne alındığında herhangi bir zarar bulunmamakta olup, hakim ortağın elde ettiği menfaatlerin veya zararın denkleştirilmesi söz konusu değildir.

Özel Denetim, Kamu Denetimi:

2013 yılı içinde pay sahiplerinden özel denetim talebi alınmamıştır. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu denetim elemanları tarafından sürekli olarak yerinde denetim ve uzaktan gözetim kapsamında denetime tabi tutulmaktadır. Ayrıca Banka, 2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetim elemanları tarafından işin yürütülmesi yönünden (“Bankacılık Sektöründe Çalışanların Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Programlı Teftişi”) programlı denetime tabi tutulmuştur.

2013 yılında Banka hakkında 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında toplam 174 bin TL, vergi kanunları çerçevesinde 2 bin TL, trafik, belediye ve diğer muhtelif mevzuata aykırılıktan toplam 119 bin TL olmak üzere toplam 295 bin TL idari para cezası hükmolunmuştur.

Yatırımlar, Yardım ve Bağışlar:

  • Bankamız, toplam 9,6 milyon TL faaliyet kiralaması geliştirme maliyetleri, 30 milyon TL maddi olmayan duran varlık ve 31,4 milyon TL menkul olmak üzere toplam 71 milyon TL yatırımda bulunmuştur.
  • 2013 yılında kamu yararına kurulmuş derneklere (indirime tabi bağış tutarı) toplam 61 bin TL’lik bağış ve yardım yapılmıştır.
  • 2013 yılında diğer gerçek ve tüzel kişilere (indirime tabi olmayan bağış tutarı) toplam 53 bin TL’lik bağış ve yardım yapılmıştır.

Şirketin İktisap Ettiği Paylar:

Şirketin iktisap ettiği kendi payı bulunmamaktadır.

İdari ve Adli Yaptırımlar:

Mevzuat hükümlerine aykırı uygulamalar nedeniyle şirket ve yönetim kurulu üyeleri hakkında uygulanan herhangi bir adli ve idari yaptırım kararı ve/veya soruşturması bulunmamaktadır.