2014 Faaliyet Raporu
Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi

MUSTAFA BOYDAK
Yönetim Kurulu Başkanı

1963 yılında Kayseri, Hacılar’da doğdu. Muğla Üniversitesi İşletme Yüksek Okulu (Lisans Derecesi ile) İşletme Yönetimi’nden mezun oldu. 1987–1989 yılları arasında Hes Kablo’nun çeşitli birimlerinde yönetici olarak çalıştı. 1990-1992 yıllarında Hes Kablo Satınalma Müdürü ve İstikbal Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1992-1995 döneminde Anadolu Finans Kurumu Yönetim Kurulu üyesi, 1993 yılında Merkez Çelik A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyesi, 1997 yılında Merkez Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, 1996 yılında Boytaş A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olan Mustafa Boydak, 1999 yılında eski adıyla HES Grubu’nun ortaklık yapısının değişmesiyle birlikte, HES Kablo Genel Müdürlüğü ve Anadolu Finans Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Grubun, Boydak Holding olarak yeniden yapılanması üzerine HES Kablo Genel Müdürlüğü’nden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Halen iki görev ile birlikte 2003 yılından beri Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve grubun birçok şirketinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmektedir. 2006 yılından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 1998’den beri Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesidir. Aynı zamanda Mart 2005’ten bu yana Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı; TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliği; görevlerini yürütmektedir. İngilizce bilmekte olan Mustafa Boydak’ın aynı zamanda birçok mesleki kuruluşta da üyelikleri bulunmaktadır.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 27 yıldır.

SAEED MOHAMMED A. ALGHAMDI
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

1963 yılında Suudi Arabistan, Al Ramadah’da doğdu. 1987 yılında Kral Fahd Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Savunma ve Havacılık Bakanlığı’nda kariyerine başladı. 1991 yılında Al Rajhi Bankası’nda kariyerine devam etti. 1998 ve 2012 yılları arasında Al Rajhi Bankası’nda sırasıyla Bilgi Sistemleri Grubu Başkanı (CIO), Operasyonlardan Sorumlu Başkan (COO), Bireysel Bankacılık Grubu’nda Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı pozisyonlarında görev aldı. Malezya’da bulunan “Al Rajhi Bankası”nın, “Al Rajhi Capital” ve “Al Rajhi Takaful”un Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2012 ve 2013 yıllarında Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA) Başkanı’na ve “The National Commercial Bank’ın” Yönetim Kurulu Başkanı’na danışmanlık hizmeti sundu. 2013 yılı Mart ayında The National Commercial Bank’ın Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi oldu. Mart 2013 tarihi itibarıyla Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 27 yıldır.

KHALID MALIK ALSHARIF
Yönetim Kurulu Üyesi

1964 yılında Cidde, Suudi Arabistan’da doğdu. Suudi Arabistan Krallığı’nda bankacılık sektöründe tanınan bir kişidir. Yatırımdan ticari bankacılığa uzanan 28 yıllık engin bankacılık tecrübesine sahiptir. 1985 yılında Amerikan Notre Dame College’da MBA yaptı. Kariyerine 1986’da Suudi Arabistan Riyad Bank Yatırım Hizmetleri Servisi’nde başlayan Khalid Malik Alsharif 1999’da Krallık çapında şube ağından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2000 yılında Suudi Arabistan’ın en büyük bankası olan The National Commercial Bank’a (NCB) katıldı. Bu pozisyon öncesinde Khalid Malik Alsharif Perakende Bankacılık Grup Başkanı, Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanı, Perakende Dağıtım Başkanı ve Müşteri Yönetim Grubu Başkanı görevlerinde bulunmuştur. Kurumsal Bankacılık Grup Başkanı olarak; Kurumsal Bankacılık, Finans Uzmanlığı, Finansal Kurumlar, Kobiler ve Finansal Yapılandırmalar gibi başlıca bölümleri yönetmektedir. Halen NCB’de Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı/ Kurumsal Bankacılık ve Kredilerden Sorumlu 1. Derece Kıdemli Sektör Başkanı (SCO) olarak görevini sürdürmekte olup profesyonel yönetici ve bankacı olarak yerli ve yabancı pek çok ticari ve finansal kurumda yönetim kurulu üyesi olarak görev almaktadır.  2013 yılı Mayıs ayından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 28 yıldır.

OĞUZ KAYHAN
Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı

1966 yılında Denizli’de doğdu. 1986’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi’nde, Muhasebe-Finansman alanında yaptı. Kariyerine 1987 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı göreviyle başladı. 1998-2001 yılları arasında Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kayhan, bu dönemde 9 ay süre ile Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu Başkanlığı görevini vekâleten yürüttü. 2001-2006 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda muhtelif dairelerde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2007-2012 yılları arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Denetim Komitesi üyesi görevini yürüten Kayhan, bu dönemde Ziraat Bankası’nın yurtdışı ve yurtiçindeki çeşitli iştiraklerinde Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptı. Ziraat Bankası görevine ek olarak, Temmuz 2011-Mart 2012 tarihleri arasında Arap-Türk Bankası’nda da Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü. 2012 yılı Eylül ayından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı’dır.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 27 yıldır.

LAMA AHMAD M GHAZZAOUI
Yönetim Kurulu Üyesi

1975 yılında Beyrut, Lübnan’da doğdu. Lübnan Amerikan Üniversitesi Muhasebe bölümünden 1996 yılında mezun oldu ve 2000 yılında CPA (Yeminli Mali Müşavirlik) yetkinlik belgesini alarak Kolorado Eyaleti, ABD, AICPA (Amerikan Yeminli Serbest Mali Müşavirler Enstitüsü) üyeliğine kabul edildi. Kariyerine, 1997 yılında Deloitte & Touche’da dış denetçi olarak başladı. NCB’de (The National Commercial Bank) ilk defa 2003 yılında Kıdemli Finansal Analist olarak çalışmaya başladı. Devamında, Hazine Departmanında genel finans, bütçeleme, raporlama ve kontrolden sorumlu Finansal Kontrolör olarak görev aldı. Hâlihazırda, NCB’de 2013 yılı Ağustos ayı itibarıyla Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısıdır. Lama Ahmad M Ghazzaoui, Banka bünyesinde başarılı bayan yöneticilerden olup Aralık 2010’da Banka’nın Mali İşler Başkanı olarak atanmıştır. NCB’nin Üst Düzey Yönetim Komitesi, Aktif-Pasif Komitesi ve Satın Alma Komitesi’nin üyesidir. Ayrıca NCBC’nin Denetim Komite Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir ve Yeminli Mali Müşavirler Danışma Kurulu’nun üyesidir. Aynı zamanda, Mart 2014 tarihinden itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaktadır.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 17 yıldır.

HALİL CEM KARAKAŞ
Yönetim Kurulu Üyesi

1974 yılında Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde lisans, Massachussetts Institute of Technology’den yüksek lisans ve İstanbul Üniversitesi’nden doktora dereceleri aldı. Karakaş, Koç Holding Stratejik Planlama Grubu’nda çalışma hayatına başladı. 2006-2010 yılları arasında Erdemir Grubu’nun Grup Finans Yöneticiliği (CFO) ve Yönetim Kurulu üyeliğini yürüten Karakaş, daha önce OYAK Grubu’nda Birleşme ve Satın Almalar Bölümü’nü yönetmenin yanı sıra çeşitli Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Cem Karakaş, 2010 yılından bu yana Yıldız Holding A.Ş. Mali İşler Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği, 2013 yılından bu yana Gözde GSYO A.Ş. Murahhas Aza, Mart 2014 tarihi itibarıyla da Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 17 yıldır.

V. DERYA GÜRERK
Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür

1963 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi mezunu olan Gürerk, Manchester Business School and University of Wales (Birleşik Krallık) Yüksek Lisans yaptı. 1983-1985 yılları arasında Etibank’ta çalışma hayatına başlayan Derya Gürerk, 1986-1996 yılları arasında Citibank Türkiye’de, 1996-1998 yılları arasında Citibank New York, USA’da görev yaptı. 1998-2000 döneminde, Kentbank’ta Dış İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2000-2008 yılları arasında Türkiye İş Bankası’nda ağırlıklı olarak iş geliştirme ve kurumsal dönüşüm projelerinin yönetiminde sorumluluk aldı. -Aynı dönemde, 2003-2005 yıllarında bankanın iştiraki olan AVEA’da Genel Müdür Yardımcılığı ve ardından Yönetim Kurulu Başkanı’na bağlı Direktörlük görevlerini sürdürdü. 2008-2009 döneminde, Dedeman Holding’te İcra Kurulu Başkan Yardımcısı-CFO unvanıyla görev yaptı. 2009 yılında, Dönüşüm ve Proje Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak Türkiye Finans ailesine katılan Derya Gürerk, 2011 yılı Haziran ayından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesidir.

Toplam bankacılık ve mesleki tecrübesi 31 yıldır.