2014 Faaliyet Raporu
Konsolide Edilen Bağlı Ortaklıklara İlişkin Bilgilerin Sunumu

TF VARLIK KİRALAMA A.Ş.

TF Varlık Kiralama A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin (Banka) yurt içi ve yurt dışı kira sertifikası ihraçlarını gerçekleştirerek fon kaynağı bulma konusunda aracılık etmesi amacıyla, Banka’nın bağlı ortaklığı olarak Şubat 2013 tarihinde kurulmuştur. Şirket, yatırımcı tabanını genişletmek için yurt içinde kira sertifikasının nasıl bir yatırım enstrümanı olduğu, kira sertifikasının sağladığı getirinin katılım bankacılığı prensiplerine uygunluğu gibi hususlar başta olmak üzere, kira sertifikasını, Banka’nın yurt sathındaki geniş şube ağının da yardımı ile tanıtmayı ve yatırımcıları bilgilendirmeyi planlamaktadır. Şirket, Banka’nın yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasası ihraçlarını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Türkiye’nin en büyük aktif büyüklüğüne sahip varlık kiralama şirketi konumunda olan TF Varlık Kiralama, 2014 yılında 5 adet yurt içi 2 adet yurt dışı olmak üzere toplam 7 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirmiştir. 2014 yılında yurt içi ihraçlar toplamı 330,5 milyon TL, yurt dışı ihraçlar toplamı ise 500 milyon ABD Doları ve 800 milyon MYR olmuştur. Şirket, 2014 yılındaki gerçekleştirdiği kira sertifikası ihraçları ve kira sertifikalarına gelen güçlü talepler sonucunda başarılı bir yıl geçirmiştir.

 

TFKB VARLIK KİRALAMA A.Ş.

TFKB Varlık Kiralama A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin (Banka) bağlı ortaklığı olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Sermaye Piyasası Kurulu’dan alınan izin doğrultusunda 08.07.2014 tarihinde kurulmuş ve ticaret siciline tescil edilmiştir. TFKB Varlık Kiralama A.Ş, özel sektördeki banka harici kaynak kuruluşlarının kira sertifikası ihraçlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur.

Şirket, 2014 yılında yurt içinde nitelikli yatırımcılara satılmak üzere reel sektör tarafından ihraç edilen ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin fon kullanıcısı olduğu 71 milyon TL büyüklüğünde bir kira sertifikası ihracı gerçekleştirmiştir.

Şirket, sektördeki büyümeye paralel olarak hızlı bir büyüme yakalamayı hedeflemektedir.