2014 Faaliyet Raporu
Diğer Bilgiler

Yönetim Organı Üyeleri İle Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali Haklar ve Rekabet Yasağı:

Yönetim Kurulu ve Üst Yönetime 2014 yılında sağlanan haklar ve maddi menfaatler toplamı 12.897 bin TL’dir. 2014 yılında verilen ödenekler, yolculuk, konaklama ve temsil giderleri ile ayni ve nakdi imkanlar, sigortalar ve benzeri teminatların toplamı Yönetim Kurulu için 744 bin TL iken Üst Yönetim için 1.375 bin TL’dir.

Bağlılık Raporu Sonucu:

Bankamızın 2014 yılında, hâkim ortağı, hâkim ortağın bağlı ortaklıkları ve Bankamızın iştirakleri ile yapmış olduğu tüm işlemlerde işlemin yapıldığı veya önlemin alındığı veya alınmasından kaçınıldığı anda tarafımızca bilinen hal ve şartlara göre, her bir işlemde uygun bir karşı edim sağlandığı ve şirketi zarara uğratabilecek alınan veya alınmasından kaçınılan herhangi bir önlem bulunmadığı ve bu çerçevede denkleştirmeyi gerektirecek herhangi bir işlem veya önlemin olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Özel Denetim, Kamu Denetimi:

2014 yılı içinde pay sahiplerinden özel denetim talebi alınmamıştır. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu denetim elemanları tarafından sürekli olarak yerinde denetim ve uzaktan gözetim kapsamında denetime tabi tutulmaktadır. Ayrıca Bankamız, 2014 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın «Bankacılık Sektöründe Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Kapsamında Programlı Teftiş» çalışmaları kapsamında ve işin yürütümü yönünden 2014 yılı içerisinde denetime tabi tutulmuştur.

2014 yılında Banka hakkında 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında toplam 55.765 TL, vergi kanunları çerçevesinde 3.065 TL, trafik, belediye ve diğer muhtelif mevzuata aykırılıktan toplam 17.600 TL olmak üzere toplam 76.430 TL idari para cezası hükmolunmuştur.

Yatırımlar:

Bankamız, 2014 yılında toplam 33,9 milyon TL maddi olmayan duran varlık ve 48,4 milyon TL maddi duran varlık olmak üzere toplam 82,3 milyon TL yatırımda bulunmuştur.

Yardım ve Bağışlar:

Şirketin İktisap Ettiği Paylar:

Şirketin iktisap ettiği kendi payı bulunmamaktadır.

İdari ve Adli Yaptırımlar:

Mevzuat hükümlerine aykırı uygulamalar nedeniyle şirket ve yönetim kurulu üyeleri hakkında uygulanan herhangi bir adli ve idari yaptırım kararı ve/veya soruşturması bulunmamaktadır.