Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden genel olarak aşağıdaki finansman türleri için hesaplama yapabilirsiniz:
- İhtiyaç Finansmanı
- Dijital İhtiyaç Finansmanı
- 0 Km. Taşıt Finansmanı
- 2. El Taşıt Finansmanı
- Konut Finansmanı
- İşyeri Finansmanı
- Arsa Finansmanı
Ayrıca pek çok finansman türü için sigortalı ya da sigortasız finansman seçenekleri için de hesaplama yapabilirsiniz.
İhtiyaç Finansmanı Hesaplama
İhtiyaç Finansmanı (Kredisi)* hesaplama; eğitim, sağlık, tatil gibi bireysel ihtiyaçlar için kullanılacak ihtiyaç kredisine* ait aylık taksit tutarının ve toplam finansman maliyetinin Finansman Hesaplama Aracı kullanılarak hesaplanması ve ödeme planının oluşturulması işlemidir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden beklentilerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun farklı İhtiyaç Finansmanı türleri için hesaplama yapabilirsiniz. Sigortalı, sigortasız ya da dijital ihtiyaç finansmanı gibi farklı finansman türleri, toplam maliyetlerinizi ve aylık taksit ödemelerinizi değiştirebilir.
Sigortalı İhtiyaç Finansmanı Hesaplama
Sigortalı İhtiyaç Finansmanı, finansman sözleşmesi kapsamında düzenlenen bir sigorta poliçesi ile borcunuzu beklenmeyen risklere karşı teminat altına alan bir İhtiyaç Finansmanı türüdür.
Sigortalı İhtiyaç Finansmanı kapsamında hayat kaybı, kaza veya hastalık sonucu maluliyet ya da işsiz kalma gibi durumlarda finansman borcunuz sigortanız kapsamında ödenir. Ödemeniz gereken sigorta primleri finansman tutarına ve sigorta kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Sigorta bedeli, ihtiyaç finansmanı geri ödemelerinize eklenebilir.
Sigortalı İhtiyaç Finansmanı, teminatlı finansman kapsamında değerlendirildiği için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın yıllık toplam maliyeti daha düşüktür.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortalı İhtiyaç Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortasız İhtiyaç Finansmanı Hesaplama
Sigortasız İhtiyaç Finansmanı, finansman geri ödemelerinizi teminat altına alan bir sigorta poliçesi içermez. Sigorta masrafından kaçınmak isteyen kişiler için uygun bir seçenektir.
Ancak risk faktörü daha yüksek olduğu için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın yıllık maliyeti daha yüksektir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortasız İhtiyaç Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Dijital İhtiyaç Finansmanı Hesaplama
Dijital İhtiyaç Finansmanı (Kredisi)* bireysel ihtiyaçlarınız için dijital bankacılık kanalları ile hızlı ve kolay başvuru yapmanıza olanak sağlayan finansman desteğidir. Dijital İhtiyaç Finansmanı mevduat bankacılığında dijital ihtiyaç kredisi olarak geçmektedir. Katılım bankacılığında ise ihtiyaç kredisinden farklı olarak katılım bankacılığı prensiplerine göre tahsis edilir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Dijital İhtiyaç Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortalı Dijital İhtiyaç Finansmanı Hesaplama
Sigortalı Dijital İhtiyaç Finansmanı, hem dijital bankacılık kanalları ile hızlı ve kolay başvuru yapmanıza olanak sağlayan hem de ödemelerinizi teminat altına almak için sigorta poliçesi içeren bir ihtiyaç finansmanı türüdür.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortalı Dijital İhtiyaç Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortasız Dijital İhtiyaç Finansmanı Hesaplama
Sigortasız Dijital İhtiyaç Finansmanı bireysel ihtiyaçlarınız için dijital bankacılık kanalları ile hızlı ve kolay başvuru yapmanıza olanak sağlayan ancak finansman kapsamında düzenlenmiş bir sigorta poliçesi içermeyen finansman desteğidir. Finansman geri ödemelerinizi olası risklere karşı teminat altına almaz.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortasız Dijital İhtiyaç Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
İhtiyaç Finansmanı Hesaplama Örneği
İhtiyaç finansmanı hesaplama işlemi yapmak yani kullanmak istediğiniz finansman tutarı ve uygulanacak kâr payına göre aylık ödemeniz gereken taksitleri ve toplam kredi* maliyetini hesaplamak için aşağıdaki adımlar kullanılır:
- İhtiyaç Finansmanı hesaplama işlemi; finansman tutarı, vade sayısı ve güncel kâr payı verileri kullanılarak yapılır. Bireysel ihtiyaç finansmanı için maksimum vade 36 aydır. Bu noktada bütçenizi göz önüne almanız gerekir. Uzun vadeler daha düşük ve bütçe dostu aylık taksitler anlamına gelir. Ancak finansmanının toplam maliyeti artar.
- Hesaplama işlemi;
"Finansman tutarı*(kâr payı oranı*(1+kâr payı oranı) taksit sayısı/(1+kâr payı oranı) taksit sayısı-1)" formülü ile yapılır. Yani her taksit dönemi için kalan anapara ve kâr payı oranı çarpılır ve ödenmesi gereken kâr payı tutarı belirlenir.
- Taksit ödemesinin anapara tutarı, kalan anapara tutarından çıkarılır ve bu işlem anapara tutarı sıfırlanana kadar devam eder.
- Bu işlemler sonucunda aylık taksit ödemeleri belirlenir ve ödeme planı oluşturulur.
- Finansman geri ödemelerinde her taksitte ödenen kâr payı tutarı azalır.
İhtiyaç Finansmanı Hesaplamasında Nelere Dikkat Edilmeli?
İhtiyaç Finansmanı hesaplamasında öncelikli olarak aşağıdaki kriterlere dikkat etmeniz gerekir:
- Güncel kâr payı oranı
- Aylık taksit tutarınız
- Toplam geri ödemeniz gereken tutar
Güncel kâr payı oranı aylık taksitlerinizi ve toplam ödeyeceğiniz tutarı doğrudan etkiler. Bu nedenle kullanabileceğiniz İhtiyaç Finansmanı tutarını bu kriterler doğrultusunda sağlıklı olarak belirleyebilirsiniz.
İhtiyaç Finansmanı için uygulanan güncel kâr payı oranları Sigortalı İhtiyaç Finansmanı, Sigortasız İhtiyaç Finansmanı ve Dijital İhtiyaç Finansmanı için farklı olacaktır. Türkiye Finans Hesaplama aracı üzerinden bütün İhtiyaç Finansmanı türleri için ayrı ayrı hesaplama yapabilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda bütçeniz için en uygun İhtiyaç Finansmanını belirleyebilirsiniz.
Taşıt Finansmanı Hesaplama
Taşıt Finansmanı (Kredisi)* hesaplama; 0 km ya da 2. el araç satın almak için kullanılacak taşıt finansmanına (taşıt kredisi)* ait aylık taksit tutarının ve toplam finansman maliyetinin Finansman Hesaplama Aracı kullan ılarak hesaplanması ve ödeme planının oluşturulması işlemidir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden beklentilerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun farklı Taşıt Finansmanı türleri için hesaplama yapabilirsiniz. 0 km, 2. el ya da Ticari Taşıt Finansmanı türlerinin yanı sıra sigortalı ya da sigortasız taşıt finansmanı seçenekleri ile bütçenize uygun farklı taşıt finansmanı alternatiflerini inceleyebilirsiniz.
0 Km Taşıt Finansmanı Hesaplama
0 Km Taşıt Finansmanı hesaplama işlemi, sıfır kilometre (yeni) araçlar için kullanılan taşıt kredisi* hesaplamasını ifade eder. 0 km araçlar için finansman başvurusu yapılırken fatura değeri baz alınır, kullanılan finansman tutarına göre 48 aya kadar vade uygulanır.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden 0 Km Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortalı 0 Km Taşıt Finansmanı Hesaplama
Sigortalı 0 Km Taşıt Finansmanı, finansman sözleşmesi kapsamında düzenlenen bir sigorta poliçesi ile borcunuzu beklenmeyen risklere karşı teminat altına alan bir taşıt finansmanı türüdür.
Sigortalı 0 Km Taşıt Finansmanı kapsamında hayat kaybı, kaza veya hastalık sonucu maluliyet ya da işsiz kalma gibi durumlarda finansman borcunuz sigortanız kapsamında ödenir. Ödemeniz gereken sigorta primleri finansman tutarına ve sigorta kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Sigorta bedeli, ihtiyaç finansmanı geri ödemelerinize eklenebilir.
Sigortalı 0 Km Taşıt Finansmanı, teminatlı finansman kapsamında değerlendirildiği için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın yıllık toplam maliyeti daha düşüktür.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortalı 0 Km Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortasız 0 Km Taşıt Finansmanı Hesaplama
Sigortasız 0 Km Taşıt Finansmanı, finansman geri ödemelerinizi teminat altına alan bir sigorta poliçesi içermez. Sigorta masrafından kaçınmak isteyen kişiler için uygun bir seçenektir. Ancak risk faktörü daha yüksek olduğu için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın yıllık maliyeti daha yüksektir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortasız 0 Km Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
2. El Taşıt Finansmanı Hesaplama
2. El Taşıt Finansmanı hesaplama işlemi 7 (yedi) yaşa kadar araçlar için kullanılan taşıt finansmanı (kredisi)* hesaplamasını ifade eder. 2. el araçlar için finansman başvurusu yapılırken aracın kasko değeri baz alınır, kullanılan finansman tutarına göre 48 aya kadar vade uygulanır.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden 2. El Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortalı 2. El Taşıt Finansmanı Hesaplama
Sigortalı 2. El Taşıt Finansmanı, finansman sözleşmesi kapsamında düzenlenen bir sigorta poliçesi ile borcunuzun ödenmesini beklenmeyen risklere karşı teminat altına alan bir taşıt finansmanı türüdür.
Sigortalı 2. El Taşıt Finansmanı kapsamında hayat kaybı, kaza veya hastalık sonucu maluliyet ya da işsiz kalma gibi durumlarda finansman borcunuz sigortanız kapsamında ödenir. Ödemeniz gereken sigorta primleri finansman tutarına ve sigorta kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Sigorta bedeli, ihtiyaç finansmanı geri ödemelerinize eklenebilir.
Sigortalı 2. El Taşıt Finansmanı, teminatlı finansman kapsamında değerlendirildiği için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın yıllık toplam maliyeti daha düşüktür.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortalı 2. El Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortasız 2. El Taşıt Finansmanı Hesaplama
Sigortasız 2. El Taşıt Finansmanı, finansman geri ödemelerinizi teminat altına alan bir sigorta poliçesi içermez. Sigorta masrafından kaçınmak isteyen kişiler için uygun bir seçenektir. Ancak risk faktörü daha yüksek olduğu için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın yıllık maliyeti daha yüksektir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortasız 2. El Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Ticari Taşıt Finansmanı Hesaplama
Ticari Taşıt Finansmanı hesaplama işlemi binek oto (taksi), minibüs, kamyonet gibi ticari araçları satın almak amacıyla kullanılacak finansmana ait aylık taksit tutarının ve toplam finansman maliyetinin Finansman Hesaplama Aracı kullanılarak hesaplanması ve ödeme planının oluşturulması işlemidir.
Ticari Taşıt Finansmanı hesaplama işleminizi Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.
Konut Finansmanı (Konut Kredisi)* Hesaplama
Konut Finansmanı (Konut Kredisi)* hesaplama, ev satın almak için kullanmak istediğiniz finansman (kredi)* tutarını ve geri ödeme süresini belirleyerek, aylık ödeyeceğiniz taksit miktarını ve toplam geri ödeme tutarını hesaplama işlemidir.
Konut Finansmanı hesaplama işlemi; ihtiyacınız olan satın almak istediğiniz evin fiyatına, ödeyebileceğiniz peşinat miktarına, ihtiyacınız olan finansman tutarına ve geri ödeme sürenize göre yapılır. Hesaplama işlemi oldukça karmaşıktır, ancak Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden dilediniz konut finansmanı türü için rahatlıkla hesaplama yapabilir, aylık ödemeniz gereken taksit tutarını, konut finansmanının toplam maliyetini görebilirsiniz.
İlk konutunu satın alanlar için sunulan konut finansmanı daha düşük kâr payı oranı avantajı sunar. Dilerseniz "İlk Konutunu Alan" dilerseniz "Mevcut Konutu Olan" finansman türlerine başvurabilir, hesaplama işleminizi Sigortalı Konut Finansmanı ve Sigortasız Konut Finansmanı olarak yapabilirsiniz.
Sigortalı Konut Finansmanı Hesaplama
Sigortalı Konut Finansmanı, finansman sözleşmesi kapsamında düzenlenen bir sigorta poliçesi ile borcunuzu beklenmeyen risklere karşı teminat altına alan bir konut finansmanı türüdür.
Sigortalı Konut Finansmanı kapsamında hayat kaybı, kaza veya hastalık sonucu maluliyet ya da işsiz kalma gibi durumlarda finansman borcunuz sigortanız kapsamında ödenir. Ödemeniz gereken sigorta primleri finansman tutarına ve sigorta kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Sigorta bedeli, konut finansmanı geri ödemelerinize eklenebilir.
Sigortalı Konut Finansmanı, teminatlı finansman kapsamında değerlendirildiği için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın toplam maliyeti daha düşüktür.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortalı Konut Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sigortasız Konut Finansmanı Hesaplama
Sigortasız Konut Finansmanı, finansman geri ödemelerinizi teminat altına alan bir sigorta poliçesi içermez. Sigorta masrafından kaçınmak isteyen kişiler için uygun bir seçenektir. Ancak risk faktörü daha yüksek olduğu için uygulanan kâr payı oranı ve finansmanın toplam maliyeti daha yüksektir.
Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden Sigortasız Konut Finansmanı hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Konut Finansmanı Hesaplamasında Maliyet Kalemleri Nelerdir?
Hesaplama aracı üzerinden konut finansmanı hesaplama işlemi yaparken, finansman maliyetlerinizi etkileyecek bazı ek masrafların olacağını dikkate almanız gerekir. Bu maliyet kalemleri şunlardır:
-
Dosya Masrafı: Dosya masrafı bankaların finansman ya da kredi işlemlerini gerçekleştirmek için yaptığı masrafları karşılamak için alınır ve en fazla kullanılan finansman tutarının binde 5'i olabilir.
-
Ekspertiz Bedeli: Satın almak istediğiniz konutun değerini belirlemek için ekspertiz işlemi yapılır. Ekspertiz işlemi bankanın atadığı bir konut değerleme uzmanı tarafından yapılır ve tahsis edilebilecek finansman tutarı bu değer üzerinden belirlenir.
-
DASK: Zorunlu Deprem Sigortası, depremin konutlarda yol açabileceği maddi zararları poliçenizde belirtilmiş olan limitler dahilinde teminat altına alır ve yapılması zorunludur.
Arsa Finansmanı (Arsa Kredisi)* Hesaplama
Arsa Finansmanı (Arsa Kredisi)* hesaplama, yatırım amaçlı arsa satın almak için kullanmak istediğiniz finansman tutarını ve geri ödeme süresini belirleyerek, aylık ödeyeceğiniz taksit miktarını ve toplam geri ödeme tutarını hesaplama işlemidir.
Arsa hesaplama işlemi; satın almak istediğiniz arsanın fiyatına, ödeyebileceğiniz peşinat miktarına, ihtiyacınız olan finansman tutarına, bankanın uyguladığı kâr payı oranına ve geri ödeme sürenize göre yapılır. Arsa Finansmanı hesaplama işleminizi Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden rahatlıkla yapabilir, aylık ödemeniz gereken taksit tutarını ve arsa finansmanının toplam maliyetini görebilirsiniz.
İşyeri Finansmanı (İşyeri Kredisi)* Hesaplama
İşyeri Finansmanı (İşyeri Kredisi)* hesaplama, yatırım amaçlı işyeri satın almak için talep ettiğiniz finansman tutarına ve sizin için uygun olan geri ödeme süresine göre ödemeniz gereken aylık taksitleri ve toplam geri ödeme tutarını hesaplama işlemidir.
İşyeri Finansmanı hesaplama işlemi; satın almak istediğiniz işyerinin fiyatına, ödeyebileceğiniz peşinat miktarına, ihtiyacınız olan finansman tutarına, bankanın uyguladığı kâr payı oranına ve geri ödeme sürenize göre yapılır.
İşyeri Finansmanı hesaplama işleminizi Türkiye Finans Hesaplama Aracı üzerinden rahatlıkla yapabilir, aylık ödemeniz gereken taksit tutarını ve arsa finansmanının toplam maliyetini görebilirsiniz.