Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj San. A.Ş. “Borsa Dışında Sabit Fiyat ve En İyi Gayret Aracılığı’’ yöntemi ile gerçekleştirilecektir.
Talep Toplama Tarihleri: 26-27-28 Haziran 2024
Halka Arz Fiyatı: 30,00 TL
Şirket: Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj San. A.Ş.
Borsa Kodu/Ticker: SEGMN
Aracılık Yöntemi: En İyi Gayret Aracılığı
Halka Arz Öncesi Çıkarılmış Sermaye: 144.000.000 TL nominal
Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermaye: 179.000.000 TL nominal
Halka Arz Miktarı ve Türü: 35.000.000 TL nominal (Sermaye Artırımı)
24.000.000 TL nominal (Ortak Satışı)
59.000.000 TL nominal (Toplam)
Halka arz Büyüklüğü: 1.770.000.000 TL
Halka Açıklık Oranı: 32,96%
Halka Arz Talep Toplama Yöntemi: Borsa Dışında Satış - Sabit Fiyat ile Talep Toplama ve Satış Yöntemi
Borsada İşlem Göreceği Pazar: Yıldız Pazar
Taahhütler: Şirket, 21.03.2024 tarihli ve 2024/18 sayılı Yönetim Kurulu kararına dayanarak verilen Halka Arz Edilen Paylar'ın Borsa İstanbul nezdinde işlem görmeye başlamasından itibaren 1 yıl boyunca bedelli ve bedelsiz sermaye artırımları dahil dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde, Borsa İstanbul'da veya Borsa İstanbul dışında satışa veya halka arza konu edilmeyeceğine, Borsa'da satılmaları sonucunu doğuracak şekilde herhangi bir işleme tabi tutulmayacağına, Bu doğrultuda bir karar alınmayacağına ve/veya Borsa İstanbul'a veya Sermaye Piyasası Kurulu'na veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacağına, bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağına ve Şirket iş ve işlemlerinin alınan işbu kararlar doğrultusunda yürütülmesini taahhüt etmiştir.
Şirket pay sahiplerinden Reyhan Mollaoğlu, Yusuf Seğmen, Emine Seğmen, Oya Yener, Meral Yıldırım, Neval Elaldırsın, Nihal Özcanlı, Ömer Seğmen, Gülsen Seğmen, Birsen Yaka, Beyhan Değerli ve Ayhan Seğmen, Emine Yaka, Banu Sargın, Ferika Aslı Okumuş, Suha Muhsin Değerli, Seda Berna Aksiner Şirket paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladıkları tarihten itibaren 1 yıl boyunca maliki oldukları Şirket paylarını satmayacaklarını, başka yatırımcı hesaplarına virmanlamayacaklarını, Borsa İstanbul'da özel emir ile ve/veya toptan satış işlemlerine konu etmeyeceklerini, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu etmeyeceklerini, fiyat istikrarı işlemleri sonunda geri alınmış olan payların takip eden bir yıl süreyle tekrar satışa konu etmeyeceklerini ve bu doğrultuda kararlara olumlu oy vermeyeceklerini ve/veya Borsa İstanbul A.Ş., SPK veya yurt dışında bulunan herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunmayacakları, bu süre boyunca ileride yeni bir satış ya da halka arz yapılacağına dair açıklama yapmayacaklarını, Borsa İstanbul'un ilgili pazarında bu sonuçları doğurabilecek başkaca herhangi bir işlem yapmayacaklarını, yönetim kontrolüne sahip oldukları herhangi bir iştirak ya da bağlı ortaklık veya bunlar adına hareket eden kişiler tarafından da bu sınırlamalara uyulmasını sağlayacaklarını kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.
Tahsisler: 41.300.000 TL nominal Yurt İçi Bireysel Yatırımcı (%70) - Eşit Dağıtım
11.800.000 TL nominal Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı (%20)- Serbest Dağıtım
5.900.000 TL nominal Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı (%10) - Serbest Dağıtım
Tüm yatırımcı gruplarında mükerrer talep kontrolü olacak ve herhangi bir yatırımcının sadece en yüksek talebi dağıtıma dahil edilecektir.
Anonim Şirketler ve Limited Şirketler Bireysel Yatırımcı kategorisinden başvurabilecektir.
Fiyat İstikrarı: Payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Şirket'in ve halka arz eden ortakların halka arzdan elde edilecek brüt fon tutarının %10'u olan fon kaynağı ile fiyat istikrarı işlemleri sağlanacaktır.
Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı: Şirket'in halka arzdan elde edeceği toplam net gelirin 1.013.971.843 TL olması beklenmektedir.
Halka arz kapsamında elde edilecek gelirin %50'sine karşılık gelen tutarın işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, %20'sine karşılık gelen tutarın entegrasyon ve modernizasyon yatırımlarında, %30'una karşılık gelen tutarın ise yeni yatırımlarda kullanılması planlanmaktadır.