Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. halka arzı “Borsa Dışında Sabit Fiyat ve En İyi Gayret Aracılığı’’ yöntemi ile gerçekleştirilecektir. 8-9-10 Ocak 2025 tarihlerinde 125,00 TL sabit fiyat ve en iyi gayret aracılığı ile halka arz edilecektir.
Talep Toplama Tarihleri: 8-9-10 Ocak 2025
Halka Arz Fiyatı: 125,00 TL
Şirket: Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş.
Borsa Kodu/Ticker: GLRMK
Aracılık Yöntemi: En İyi Gayret Aracılığı
Halka Arz Öncesi Çıkarılmış Sermaye: 300.000.000 TL nominal
Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermaye: 322.600.000 TL nominal
Halka Arz Miktarı ve Türü: 22.600.000 TL nominal (Sermaye Artırımı)
9.700.000 TL nominal, Ek satış olması durumunda 16.160.000 TL Nominal (Ortak Satışı)
32.300.000 TL nominal, Ek satış olması durumunda 38.760.000 TL nominal (Toplam)
Halka Arz Büyüklüğü: Ek satış olması durumunda 4.845.000.000 TL
Halka Açıklık Oranı: Ek satış olması durumunda %12,01
Halka Arz Talep Toplama Yöntemi: Borsa Dışında Satış - Sabit Fiyat ile Talep Toplama ve Satış Yöntemi
Borsada İşlem Göreceği Pazar: Yıldız Pazar
Tahsisatlar: 12.920.000 TL nominal Yurt İçi Bireysel Yatırımcı (%40) - Eşit Dağıtım
16.150.000 TL nominal Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı (%50) - Serbest Dağıtım
3.230.000 TL nominal Yüksek Talepte Bulunan Yatırımcı (%10) - Eşit Dağıtım
Yüksek Talepte Bulunan Yatırımcılar için asgari pay başvuru miktarı 2.501 adet olup; bu kategoriden dağıtıma dahil olmak isteyen yatırımcılar en az 2.501 adet talepte bulunması gerekmektedir. Bu kategorideki dağıtım eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecektir.
Tüm yatırımcı gruplarında mükerrer talep kontrolü olacak ve herhangi bir yatırımcının sadece en yüksek talebi dağıtıma dahil edilecektir.
Anonim Şirketler ve Limited Şirketler Bireysel Yatırımcı ve Yüksek Talepte Bulunan Yatırımcı kategorisinden başvurabilecektir.
Taahhütler: İhraççı, 16 Eylül 2024 tarihli 2024/27 numaralı yönetim kurulu kararına istinaden verdiği taahhüdü ile Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren (bir) yıl boyunca, bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımları da dahil olmak üzere halka arz edilen paylar dışında kalan Şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceğini, bu doğrultuda bir karar alınmayacağını ve/veya Borsa İstanbul'a veya Kurul'a veya yurtdışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacağı ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağını kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.
Gülermak Emlak, 16 Eylül 2024 tarih ve 2024/10 sayılı yönetim kurulu kararına istinaden verdiği taahhüdü ile Şirket paylarının Borsa İstanbul' da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, sahip olduğu halka arza konu olmayan Şirket paylarını, payların halka arz fiyatından bağımsız olarak, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu etmeyeceğini, bu doğrultuda bir karar almayacağını ve/veya Borsa İstanbul' a veya Kurul' a veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunmayacağını ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapmayacağını ve ayrıca Şirket paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, sahip olduğu halka arza konu olmayan Şirket paylarını, payların halka arz fiyatından bağımsız olarak, Borsa İstanbul' da ya da Borsa İstanbul dışında satmayacağını, başka yatırımcı hesaplarına virmanlamayacağını veya Borsa İstanbul' da özel emir ile ve/veya toptan satış işlemine konu etmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.
Fiyat İstikrarı: Pay'ların Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasından itibaren 10 gün süreyle Brüt Halka Arz Gelirinin %20'si fiyat istikrarı işlemlerinde kullanılacaktır.
Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı: Şirket'in halka arzdan elde edeceği toplam net gelirin ek satış dahil 2.696.855.029 TL olması beklenmektedir.
Halka arz kapsamında elde edilecek gelirin %45-50'ine karşılık gelen tutarın Makine ve Ekipman Alımında,%30-35'ine karşılık gelen tutarın KOİ Projesinin İşletme Sermayesinde ve %20-25'ine karşılık gelen tutarın finansman maliyetinin azaltılmasında kullanılması planlanmaktadır.